Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2011 19:28 - ЕЛ КЛАСИКО: Реал Мадрид - Барселона
Автор: xeziod Категория: Спорт   
Прочетен: 1199 Коментари: 0 Гласове:
0



В събота вечер Реал Мадрид посреща на своя “Бернабеу” Барселона за поредното Ел Класико. Интереса към тази среща е бил винаги голям ,тъй като това са двата отбора в Испания , които са в пъти по-добри от останалите отбори в Ла Лига , а и двата отбора винаги са ни предоставяли незабравими футболни емоции.

Реал Мадрид този сезон се представя далеч по-добре под ръководството на португалския специалист Жозе Моуриньо . Специалния успя да прокара своята филосовия между играчите и логично “Лос Бланкос ” са един от най-добрите домикини в Европа през този сезон със своите 14 победи , 0 равенства и 1 загуба. Тази загуба костваше 9 годишен рекорд на Жозе Моуриньо (0:1). Малко по рано през този сезон “Лос Бланкос” загубиха на Ноу Камп с 5:0 , което беше доста унизително за играчите на “белият балет’ , сега Моуриньо и компания по всяка вероятност ще търсят отмъщение, а и факта че са домакини им дава известно предимство.

Контузиите в редиците на Жозе Моуриньо са Фернандо Гаго и Гранеро , които е наказан , но едва ли тези липсващи играчи ще окажат влияние върху играта на Реал Мадрид. В такова дерби “специалния” най-вероятно ще предпочите по дефанзивен стил на игра с един нападател, но въпроса тук е на кои нападател ще заложи. Гонсало Игуаин беше дълго време контузен и от както е възстановен не е попадал в титулярния състав, така че най-вероятно ще остане на резервната скамейка. Остават Бензема и Адебайор, първият все по рядко попада в стартовата 11-ка , така казано вече везните накланят към новото попълнение Адебайор.

image

Барселона продължава да бъде лидер в Ла Лига с аванс от 8 точки пред кръвния си враг. При евентуален успех на “Сантиаго Бернабеу” ще реши до голяма степен титлата в Ла Лига. В средата на седмицата без много проблеми “каталунския” клуб отстрани Шахтьор Донецк с общ резултат 6:1 и се класира за 1/2 финалите на Шампионска лига, където отново ще се ирправи срещу Реал Мадрид, така че ще наблюдаваме 4-и Ел Класико в рамките на 20 дни. Какво по добро от това за всички футболни запалянковци ?

Пеп Гуардиола изпитва леки проблеми в защитната линия , тъй като двамата основни защитници Карлес Пуйол и Абидал са контузени и може това да се окаже слабото място на Барселона. Хавиер Масчерано е наказан поради натрупани жълти картони и също ще пропусне тази среща.

Ел Класико? Винаги е било трудно да се предвиди изхода от ранга на такъв двубой.Все пак от всичко казано до тук и предвид формата на отборите в последните им мачове , смятам че Барселона са по класния отбор и ще успеят да победят в тази среща .

Прогноза: 2 при коефициент от 2.37



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xeziod
Категория: Спорт
Прочетен: 74339
Постинги: 49
Коментари: 10
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930