Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 10:24 - Прогноза: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Автор: xeziod Категория: Спорт   
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове:
2



В миналото имаше период , когато това дерби не беше толкова шумно, но с прогреса на Манчестър Сити през последните години съперничеството между тези два отбора се засили значително. След 29 мача без загуба в миналия кръг Юнайтед най – накрая допусна първата си загуба от последния в класирането Уулвс и сега играчите на Алекс Фъргюсен ще бъдат повече от мотивирани да си върнат победния ритъм. Манчестър Юнайтед изглеждат повече от недосегаеми на “Олд Трафорд” през този сезон , като единствено Уест Бромич успя да измъкне нещо там , а последната загуба у дома за “червените дяволи” е от Челси през Април месец 2010 година. Победа за Юнайтед ще ги отдалечи на цели 8 точки пред градския съперник и по този начин ще намали значително амбициите на Роберто Манчини за титлата в Премиершип.

Алекс Фъргюсен няма да може да разчита на Рио Фърдинанд , така най-вероятно Крис Смоулинг ще си партнира с Неманя Видич в центъра на защитата. Дарън Флетчър е другият играч които остава под въпрос и за него ще се решава в последния момент.

Миналия кръг “гражданите” се справиха без с Уест Бромич и по този начин се доближиха до своя градски съперни. Сега задачата пред Роберто Манчини е да нанесе първата загуба като домакин на Манчестър Юнайтед и по този начин ще се доближи само на 2 точки от лидерите в класирането и ще заявят сериозни притенции към първата позиция. В исторически план “гражданите” са спечели едва едно гостуване от последните си 26 визити на “Олд Трафорд”, това е един доста стряскащ показател, но все пак това е само статистика, както знаем във футбола всичко е възможно. Другият фактор които трябва да споменем е че Сити играе доста колебливо като гостуващ отбор и в последните си 3 визити през 2011 г. са спечелили едва 2 точки.

Ричардс и Найджъл де Йонг остават извън групата поради контузии , Марио Балотели се е възстановил от контузията в коляното , но едва ли ще започне като титуляр. Очаква се новото попълнение Дзеко да започне като титуляр на “Олд Трафорд”.

В такива дербита е трудно да се даде точна и ясна прогноза , тъй като и двата отбора играят крайно мобилизирани и може да се очаква абсолютно всичко. Все пак Юнайтед играят отлично у дома през този сезон и мисля че ще успеят да вземат 3-те точки в тази среща.

Прогноза: 1 при коефициент от 1.80



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xeziod
Категория: Спорт
Прочетен: 74214
Постинги: 49
Коментари: 10
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930